Hrvatska rukometna reprezentacija na korak do polufinala SP-a!

Pobjedom protiv Španjolske, rezultatom 23-19, reprezentacija Hrvatske praktički je već ”jednom nogom” u polufinalu! To je učinila u zadnjem, 5. kolu skupine B Svjetskog prvenstva što se igra u Njemačkoj i Danskoj. Naime, od subote, 19. siječnja, Hrvatska prvenstvo nastavlja kao vodeća reprezentacija u novoformiranoj skupini u kojoj se ekipama iz skupine B ( Hrvatska, Španjolska, Island ) pridružuju i 3 prvoplasirane reprezentacije iz skupine A: Francuska, Njemačka i Brazil.

Stanje na ljestvici te nove skupine, označene u sustavu natjecanja slovom E, a prije početka odigravanja susreta jest: Hrvatska ima 4 boda, Njemačka i Francuska po 3 boda, Španjolska 2 boda, dok su reprezentacije Islanda i Brazila bez osvojenih bodova (preneseni bodovi predstavljaju osvojene bodove u međusobnim susretima s reprezentacijama koje su izborile plasman u drugi krug; rezultati protiv reprezentacija koje taj plasman nisu ostvarile se ne prenose!).

Navedeni poredak u svakom slučaju stavlja naše igrače u poziciju favorita te skupine, odnosno barem kao već sad sigurne za polufinale za koje bi nam, po nekim izračunima, bila vjerojatno dovoljno i samo jedna pobjeda, protiv ”autsajdera” Brazila. Ova situacija u koju smo se doveli sjajnim nastupima u prvom krugu, te sigurnim pobjedama protiv Španjolske, Islanda, Makedonije, Japana i Bahreina, za veliku većinu pratitelja i ljubitelja rukometa, predstavlja čak i vrlo veliko pozitivno iznenađenje. Razlog je što od ove reprezentacije s dosta novih igrača nije bilo prevelikih očekivanja prije prvenstva!

Raspored utakmica drugog kruga u skupini E

Prve utakmice nove skupine i drugog kruga na rasporedu su u subotu, 19.1.: igrat će Francuska i Španjolska, te poslije njih Njemačka i Island. U nedjelju, 20.1., na rasporedu su susreti Hrvatska – Brazil i Francuska – Island, dok će dan poslije, u ponedjeljak, snage odmjeriti Španjolska – Brazil te Hrvatska – Njemačka. U utorak slijedi dan odmora, a konačan rasplet skupine slijedi u posljednjem kolu, u srijedu 23.1., susretima Brazil – Island, Njemačka – Španjolska i Francuska – Hrvatska. Sretno, ”Kauboji”!